Parhaat Livetulokset ja otteluohjelmat

Senegal ja Benin käynnistävät Afrikan-mestaruuskilpailuiden puolivälierät

Afrikan-mestaruuskilpailuiden pudotuspelit jatkuvat keskiviikkoa kahdella ottelulla. Puolivälierät käynnistyvät kello 19.00 Suomen aikaa pelattavalla ottelulla, jossa kohtaavat Senegal ja Benin.

C-lohkossa yhdessä Algerian, Kenian ja Tansanian kanssa pelannut Senegal selvitti tiensä Afrikan-mestaruuskilpailuiden pudotuspeleihin lohkon toiselta sijalta voitettuaan kolmesta ottelustaan kaksi.

Maanosan suuriin maihin lukeutuva Senegal avasi turnauksen 2-0 voitolla Tansaniaa vastaan. Maalinteosta vastasivat Monaco-hyökkääjä Balde Keita ja Club Brüggen keskikenttäpelaaja Krepin Diatta. Lohkovoittoon kolmella voitolla edennyt Algeria oli puolestaan tasaisessa toisessa ottelussa vahvempi maalein 1-0. Lohkon päättäneessä ottelussa Senegal pyyhki lopulta selvään voittoon, vaikka Liverpoolin tähtihyökkääjä Sadio Mane epäonnistuikin rangaistuspotkussaan ottelun avausjaksolla. Rennesin hyökkääjä Ismaila Sarr iski ottelun avausmaalin tunnin pelin jälkeen ja epäonnistumisestaan sisuuntunut Mane viimeisteli kaksi seuraavaa Senegalin 3-0 voitossa.

Mane oli ratkaisija myös neljännesvälieräottelussa Ugandaa vastaan. Ottelun 15. minuutilla tullut avausosuma jäi lopulta ottelun ainoaksi Manen epäonnistuttua jälleen rangaistuspotkusta tunnin pelin jälkeen. Selvän ennakkosuosikin asemastaan huolimatta Senegal sai olla ottelussa tyytyväinen myös niukkaan voittoon, sillä Egyptin lohkossa toiseksi sijoittuneella Ugandalla oli ottelun avausjaksolla parikin maukasta paikkaa tuoda ottelu tasoihin.

Marokon, Ghanan ja Egyptin pudottua jatkosta jo neljännesvälierävaiheessa, on Senegal tällä hetkellä yksi turnauksen suurimmista suosikeista jopa mestariksi asti. Mestaruus olisi Senegalille maan historian ensimmäinen.

Epäonnistuneista rangaistuspotkuistaan huolimatta Sadio Mane on yltynyt turnauksen edetessä mainioon vireeseen ja Liverpool-hyökkääjä taisteleekin toden teolla turnauksen maalipörssin voitosta. Senegalin muutenkin laadukkaasta hyökkäyspään materiaalista kertoo paljon sekin, että Laziossa, Monacossa ja Interissä maaleja kovaan tahtiin iskenyt Balde Keita on viettänyt viimeiset kaksi ottelua hyvin pitkälti vaihtopenkin puolella.

Aliou Cissén valmentama Senegal on laadukas joukkue myös puolustuspäänsä osalta. Senegalin puolustuslinjaa johtaa itseoikeutetusti maailman parhaisiin toppareihin lukeutuva Napolin Kalidou Koulibaly.

Benin joutui kovaan testiin testiin heti turnauksen lohkovaiheessa, jossa se kohtasi maanosan suurimpiin maihin lukeutuvat Ghanan ja Kamerunin.

Saldona kolmesta ottelusta oli lopulta yhteensä kolme pistettä kolmen tasapelin muodossa. Turnauksen avauksessa Benin onnistui nousemaan miesylivoimalla tasapeliin ottelua johtanutta Ghanaa vastaan. Adanademisporin hyökkääjä Mickael Pote osui ottelussa kahteen otteeseen ja toi maalleen tärkeän pisteen turnausavauksesta. Kahdessa seuraavassa ottelussa Benin pelasi kaksi maalitonta tasapeliä Kamerunia ja Guinea-Bissauta vastaan.

Kolme pistettä riitti Beninille lopulta mestaruuskilpailuiden parhaan lohkokolmosen paikkaan, joka toi maalle vastaan kaikki kolme lohkovaiheen otteluaan voittaneen Marokon. Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Marokko hallitsi ottelutapahtumia, mutta avausmaalista vastasi lopulta Beninin puolustaja Moise Adilehou. Marokko tuli ottelussa lopulta väkisin tasoihin Youssef En Nesyrin osumalla, mutta Hakim Ziyechin epäonnistuttua rangaistuspotkussaan ottelun kuudennella lisäaikaminuutilla Benin selvitti tiensä jatkoajalle. Khaled Adenonin punaisesta kortista huolimatta Benin kesti lopulta myös rangaistuspotkuille asti.

Marokko epäonnistui kahdessa omista yrityksistään, minkä myötä Benin ratkaisi rangaistuspotkukilpailun jo neljännessä parissa Seibou Maman onnistuttua yrityksessään.

Ranskalaisen Michel Dussuyerin valmentama Benin on Madagaskarin ohella suurin yllättäjä tämän vuoden mestaruuskilpailuissa ja altavastaajan asetelmastaan huolimatta maa on edelleen mukana tavoittelemassa historiansa ensimmäistä Afrikan mestaruutta.

Ottelun lähtökohdat

Senegal on lukeutunut Afrikan suurimpien jalkapallomaiden joukkoon jo vuosikymmenten ajan, mutta maa on hyvistä pelaajistaan ja arvokisaosallistumisistaan huolimatta vieläkin ilman Afrikan mestaruuspokaalia. Lähimmäksi Senegal on päässyt vuoden 2002 kisoissa, joissa se hävisi finaaliottelussa Kamerunia vastaan rangaistuspotkuilla.

Benin on puolestaan mukana vasta historiansa neljännessä Afrikan-mestaruusturnauksessa. Aiemmat kolme osallistumista ovat päättyneet maan osalta aina alkulohkovaiheeseen ja yhteensä yhdeksästä pelaamastaan ottelusta maa sai kasaan vain yhden pisteen. Yhteensä 16:ssa Afrikan-mestaruuskisoissa pelaamassaan ottelussa Benin on vieläkin vailla voittoa, mutta siitäkin huolimatta mukana kahdeksan parhaan maan joukossa vuonna 2019.

Senegal-leirissä odotukset ottelun alla ovat korkealla, sillä lukuisien turnauksen ennakkosuosikkien putoamisten myötä maalle on tarjolla yksi historian parhaista tilaisuuksista juhlia historiansa ensimmäistä Afrikan mestaruutta.

Senegal on keskiviikon ottelussa selkeä ennakkosuosikki ja tämän asetelman puolesta puhuu myös historia, jonka aikana Senegal ja Benin ovat kohdanneet toisensa neljään otteeseen. Senegal on vienyt näistä nimiinsä kolme ja kertaalleen maat ovat päätyneet tasapeliin. Viimeisimmässä, vuonna 2017, pelatussa keskinäisessä ottelussa vahvempi lukemin 4-0.

Keskiviikkona pelatussa ottelussa Senegal saa kuitenkin vastaansa loistavasti ottelusta toiseen venyneen vastustajan, joka on edennyt kahdeksan parhaan joukkoon aivan ansaitusti. Murskalukemia ottelusta on todennäköisesti turhaa odottaa, mutta omalle tasolleen yltäessään Senegal marssii otteluparista välieriin.

LuckyCasino tarjoaa kaikille uusille pelaajille loistavan kampanjan! Voit lyödä mistä tahansa kohteesta vetoa ja jos et onnistu tuplaamaan panostasi, niin saat rahasi takaisin. 

1. Klikkaa itsesi kampanjasivulle ja talleta TÄSTÄ

2. Lue kampanjaehdot

3. Lyö mitä tahansa kohdetta ja jos et onnistu tuplaamaan talletusta saat rahasi takaisin.