Parhaat Livetulokset ja otteluohjelmat

Pönkittääkö Huuhkajat asemaansa J-lohkon kakkospaikalla?

Suomi jatkaa hyvin alkanutta EM-karsintaurakkaansa matkustamalla lohkossa vielä ilman pisteitä olevan Liechtensteinin vieraaksi. Voittamalla vierasottelun Suomi pystyisi pönkittämään asemaansa lohkon toisella sijalla Italian takana ja parhaassa tapauksessa ottamaan pesäeroa sekä Kreikkaan että Bosnia ja Hertsegovinaan.

Liechtensteinin osalta karsintaurakka on alkanut odotetulla tavalla. Joukkue on pelannut karsinnoissa kolme ottelua, joiden saldona on nolla pistettä ja yhtä monta tehtyä maalia. Joukkueen karsintapelien tähän mennessä paras esitys nähtiin karsintojen avausottelussa, jossa Liechtenstein kohtasi Kreikan. Isännät taipuivat ensi kerran vasta ensimmäisen puoliajan lisäajalla ja onnistuivat piinaamaan Kreikkaa aina toisen jakson viimeiselle kympille asti, jolloin Anastasios Donis onnistui iskemään vieraille vapauttavan 2-0 osuman.

Kotona karsintaurakkansa aloittanut Liechtenstein on sittemmin pelannut kaksi ottelua vieraissa, joissa se on joutunut pahasti sekä Italian että Armenian jyrän alle. Sekä lohkoa johtava Italia että viidenneltä sijalta löytyvä Armenia onnistuivat iskemään ottelun pakettiin jo hyvissä ajoin ensimmäisellä jaksolla ja tekemään näin otteluiden lopuista lähinnä kosmetiikkaa.

Karsintaurakkansa erinomaisesti aloittaneelle Suomelle Liechtenstein on ollut vuosien kuluessa hankala vastustaja. Viimeisin kohtaaminen joukkueiden väliltä löytyy kesältä 2017, jolloin Liechtenstein vieraili Turun Veritas Stadionilla. Suomi hallitsi ottelua, mutta Mehmet Hetemajn iskemästä avausmaalista huolimatta Liechtenstein onnistui saalistamaan ottelusta tasapelin David Haslerin iskemällä toisen jakson maalilla. Tätä ennen joukkueet kohtasivat kahteen otteeseen MM-kisojen 2010 karsinnoissa. Suomessa pelatussa ottelussa Liechtensteinin Mario Frick vei vieraat ottelussa johtoon 13. peliminuutilla, mutta Suomi onnistui nousemaan niukkaan voittoon Mikael Forssellin ja Jonatan Johanssonin osumilla. Liechtensteinissa pelatussa ottelussa joukkueet päätyivät puolestaan 1-1 tasatulokseen Jari Litmasen ja Michele Polverinon onnistuttua maalinteossa.

Liechtenstein on voittanut viimeisestä 15 kotiottelustaan ainoastaan yhden. Tämä harvinainen voitto tuli Kansojen liigan lohko-ottelussa Gibraltaria vastaan. Kansojen liigan lohkossa Liechtenstein onnistui lisäksi saalistamaan pisteen Armenialta. Viimeisen viiden kotiottelun saldo on Liechtensteinin osalta kohtuullinen, sillä joukkue on onnistunut voittamaan kertaalleen, pelaamaan kerran tasan ja hävinnyt kolmesti.

Suomi on pelannut Markku Kanervan alaisuudessa yhteensä kymmenen tilastoihin kelpaavaa vierasottelua. Viime MM-karsinnoissa Suomi kärsi Turkissa 2-0 vierastappion, mutta onnistui voittamaan Kosovon lukemin 1-0, sekä tasaamaan pisteet MM-hopeamitalisti Kroatian vieraana lukemin 1-1. Kansojen liigassa Suomi onnistui puolestaan ottamaan ainoastaan yhden vierasvoiton, joka tuli Viroa vastaan lukemin 1-0. Kreikassa ja Unkarissa Suomi kärsi tappiot lukemin 0-1 ja 0-2. Tammikuussa pelatut harjoitusottelut pois lukien varsinaisia harjoitusotteluita vieraskentiltä löytyy kaksi. Itävaltaa vastaan Suomi ylsi 1-1 tasapeliin maaliskuussa 2017 ja viime vuoden kesäkuussa Suomi koki Romaniassa 0-2 tappion.

EM-kisoissa Suomi avasi pelinsä 0-2 vierastappiolla Italiaa vastaan, mutta toisesta ottelusta Huuhkajat onnistui ottamaan komean päänahan Armeniasta lukemin 2-0.

Vaduzin vierailu on Suomelle tärkeä välietappi, josta ainoa kelpaava tulos on voitto ja kolme pistettä. Huuhkajat joutuu ottelussa kuitenkin hieman uuden tilanteen eteen, sillä neljännen ottelukierroksen ottelun on Suomelle ensimmäinen, jossa se on selkeän ennakkosuosikin asemassa. Suomen maalilla pelaavaa Lukas Hradeckyä tuskin tullaan ottelussa testaamaan kovinkaan montaa kertaa, mutta Markku Kanervan osalta suurin haaste onkin siinä, miten Suomi onnistuu kääntämään ottelun hallinnan tekopaikoiksi. Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan vihdoin avaukseen päässyt Petteri Forsell ei onnistunut vakuuttamaan avauskokoonpanossa ja Puolan liigassa loistanut erikoistilannespesialisti saattaakin pudota vaihtopenkille. Kuumassa maalivireessä olevalle Teemu Pukille taustatukea tarjoavat otteillaan jo pidemmän aikaa ihastuttaneet Glen Kamara ja Robin Lod, mutta tulosta tekiviä pelaajia pitäisi löytää myös toisen hyökkääjän ja vasemman laiturin paikalle.

Jatkuuko Huuhkajien mainio karsintavire? Tämän pääset toteamaan itse kello 21.45 alkavassa ottelussa, joka on tuttuun tapaan nähtävissä sekä Viasatilta että Viafree-palvelusta.

Hyödynnä Zulabetin mahtava 100% talletusbonus aina 150€ saakka!

  1. Tee tili Zulabetille -> TÄSTÄ!
  2. Tilille ei tarvitse rekisteröityä erikseen, jos talletat nopeasti verkkopankkitunnuksilla. (Myös muita maksutapoja tarjolla)
  3.  Voit pelata tallettamasi summan joko kasinopeleihin, tai vedonlyöntiin. Onnea matkaan!.