Parhaat Livetulokset ja otteluohjelmat

Formula 1 kausi siirtyy vielä enemmän- Bakun GP peruttu

Azerbaidzhanin GP siirretään myöhemmäksi koronaviruspandemian vuoksi, F1 ja kisajärjestäjät vahvistivat maanantaina.

Formulakauden avaus on myöhästymässä entistä pahemmin. F1-sarja joutui perumaan jo aiemmin vuoden seitsemän ensimmäistä osakilpailuaan koronaviruksen kansainvälisen tilanteen heikennyttyä. Nyt pandemian paheneminen pakotti kuninkuusluokan siirtämään myös Azerbaidzhanin GP:n, joka oli alun perin määrä ajaa 7. kesäkuuta.

F1 haaveilee peruttujen kisojen siirtämisestä myöhemmälle ajankohdalle tälle vuodelle. Korvaavien kisaviikonloppujen ajankohdista ei ole kuitenkaan vielä mitään tietoa. F1-kisakalenterin seuraava kisa Bakun katukisan jälkeen olisi Montrealin GP, joka olisi 14. kesäkuuta.

Voi hyvin olla että koko kausi perutaan vielä, jolloin varsinkin Valtteri Bottaksen tilanne menee jännittäväksi. Bottaksella on sopimus voimassa vain tälle kaudelle, joten Nastolalaisen sopimus täytyy uusia, jos hänet nähdään Mersulla myös ensi vuonna. Toki olisi reilua, että kaikki kenellä on sopimus tälle kaudelle saisi jatkaa ensi kaudella, jos tämä kausi perutaan, mutta kuten hyvin tiedetään Formula 1 on arvaamaton sarja ja esimerkiksi Vettel-Hamilton kuviot lisää hämmennystä joka kausi.