Parhaat Livetulokset ja otteluohjelmat

Aston Villa ja Everton käynnistävät Valioliigan kolmannen ottelukierroksen- Kymppi kummalle tahansa tuo yli satasen!

Englannin Valioliigan kolmas ottelukierros käynnistyy perjantai-illan ottelulla, jossa vastakkain asettuvat sarjanousija Aston Villa ja Eurooppaan ensi kaudeksi kovasti mielivä Everton. Illan vierasjoukkue Everton on avannut kautensa tappiotta, kun taas Aston Villalla pistetili on vielä avaamatta.

Villan vuotava puolustus

Sarjanousija Aston Villa avasi kautensa matkustamalla heti kättelyssä Wembleylle Tottenhamin vieraaksi. Vierasjoukkue aloitti ottelun hyvin, ja John McGinnin jo seitsemännellä minuutilla iskemän osuman ansiosta joukkue oli ottelussa pitkään kiinni jopa täydessä pistepotissa. Spursin uuden hankinnan, Tanguy Ndombelen iskemä tasoitusosuma suisti Villan kuitenkin raiteiltaan sen verran pahasti, että isännät nappasivat lopulta voiton Harry Kanen kahdella loppuhetkien osumalla maalein 3-1.

Villa jäi pisteittä myöskin kauden kotiavauksessaan Villa Parkilla, kun Bournemouth ryösti täyden pistepotin maalein 2-1. Joshua King ja Harry Wilson iskivät vieraille kaksi maalia reilussa kymmenessä minuutissa, eikä keskikenttäpelaaja Douglas Luizin toisen jakson kavennus riittänyt isännille lopulta edes pisteeseen.

Dean Smithin suojattien alkukauden suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut puolustuspelaaminen. Vaikka Villa on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana valtaosan pelatusta peliajasta, pääsivät sekä Tottenham että Bournemouth iskemään maaleja tärkeillä hetkillä turhan helposti. Viisi päästettyä maalia kahteen otteluun on kova lukema.

Hyökkäyspäässä Villan tekeminen on ollut ajoittain varsin lupaavan oloista, ja esimerkiksi Jack Grealish, McGinn ja Trezeguet ovat aloittaneet kauden mallikkaasti. Joukkueen kesän suurin hankinta, hyökkääjä Wesley, on kuitenkin kahden pelin jälkeen vielä maaleitta. Club Bruggen paidassa kovia maalimääriä iskenyt brasilialainen onkin yksi niistä pelaajista, joilta vaaditaan jatkossa enemmän, mikäli Villa haluaa kohennella asemiaan.

Aston Villa lähtee kauden toiseen kotiotteluunsa ilman James Chesteriä, Kortney Hausea ja Jonathan Kodjiaa, jotka ovat kaikki sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Everton ja positiivinen alku

Everton oli ennen kauden alkua laskettu vahvasti mukaan etenkin taisteluun Valioliigan seitsemännestä sijasta. The Toffeesin alkukauden otteluohjelmaa voisi kuvailla helpohkoksi ja tästä syystä joukkueelta olikin lupa odottaa täysiä pistepotteja heti kauden alusta lähtien.

Everton onkin aloittanut kautensa varsin mainiosti, sillä joukkue on onnistunut kasaamaan kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta neljä pistettä. Crystal Palacea vastaan vieraskentällä pelatulla avauskierroksella joukkue oli niskan päällä etenkin pallonhallinnan suhteen. Evertonin oli kuitenkin lopulta tyytyminen vain pisteeseen, mikä oli sinällään hyvä tulos, Palacen otettua ottelun hallintaansa etenkin Morgan Schneiderlinin punaisen kortin jälkeen.

Toisella kierroksella Everton pääsi puolestaan juhlimaan täyttä pistepottia Watfordin kustannuksella. Brasilialaisen Bernardin jo kymmenennellä peliminuutilla iskemä 1-0 osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi ja isännät ottivat niukan voiton myötä tärkeät kolme pistettä.

Portugalilaisen Marco Silvan luotsaaman joukkueen osalta suurin mielenkiinto etukäteen kiinnittyi etenkin mielenkiintoisista pelaajista koostuvaan hyökkäyspäähän. Kauden kahdella avauskierroksella joukkue on ollut kuitenkin hieman yllättäen parhaimmillaan nimenomaan omassa päässään. Pelikuntoon jälleen tervehtynyt Yerry Mina on muodostanut tähän mennessä loistavan toppariparin Michael Keanen kanssa ja laidalta tuttua laatua on tarjonnut kaksikko Seamus Coleman ja Lucas Digne.

Everton pääsee lähtemään vierasotteluun käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Avausottelussa ulosajettu Schneiderlin on kärsinyt pelikieltonsa ja portugalilainen Andre Gomes selvisi lopulta avauskierroksen loukkaantumisestaan säikähdyksellä. Myös Watford-ottelun kesken jättänyt Lucas Digne on ainakin viimeisimpien tietojen mukaan pelikuntoinen.

Sivussa joukkueen kokoonpanosta on ainoastaan kokenut kaksikko Leighton Baines ja Fabian Delph, jotka kärsivät edelleen loukkaantumisista.

Everton suosikkina myös vierasotteluun

Joukkueiden väliset edelliset kohtaamiset löytyvät Aston Villan edelliseltä Valioliigakaudelta 2015/16. Tuolloin Everton vei nimiinsä joukkueiden väliset molemmat kohtaamiset selvin numeroin. Goodison Parkilla isännät juhlivat voittoa maalein 4-0 ja Villa Parkiltakin pisteet matkasivat Liverpooliin lukemin 1-3. 

Everton on perjantain vierasottelussaan ainakin hienoinen suosikki. Marco Silva on onnistunut alkukauden aikana tilkitsemään joukkueensa puolustuksen kiitettävästi ja tämä tulee mitä todennäköisimmin olemaan ratkaiseva tekijä vieraiden hyväksi. Selkeästi hallitsevampaa osapuolta ottelussa tuskin nähdään, mutta tärkeillä hetkillä paremmin toimiva puolustus saattaa kääntää lukemat toisen joukkueen eduksi jopa useammalla osumalla.

Dean Smithin joukkue kaipaa kipeästi pisteitä jo tässä vaiheessa kautta, mutta kesän aikana kovasti uudistunut joukkue hakee ainakin vielä toistaiseksi parasta virettään. Vielä tässä vaiheessa kautta Evertonin kellistäminen ja kolmen pisteen ottaminen tuntuu etukäteen ajateltuna liian suurelta haasteelta.

Tulosveikkaus:

1 – 2

Mobilebet tarjoaa huikeaa 400% talletusbonusta uusille asiakkaille! Saat vain 10€ talletuksella  peräti 50€ pelirahaa!

1. Siirry kampanjasivulle→ TÄÄLTÄ

2. Valitse sivulta 400% Tervetuliaisbonus– Talleta 10€, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.

3. Panostamalla kaiken joko Evertonille tai Aston Villalle teet reippaasti yli 100€ tilin vain 10 eurolla!